Fakta om OS i London;)

Skrivet den 2011-10-01 Klockan 21:51:26


Sverige klara för OS
Agrias satsning på ridsporten har haft ett tydligt mål: Vi vill göra det möjligt för svenska ryttare att lyckas på de internationella arenorna. Igår kom kvittot på att Agrias satsning varit värdefull. Rolf-Göran Bengtsson knep EM-guld och Sverige kvalificerar till OS i London 2012.
Att svenska elitryttare lyckas är bra för hela hästnäringen – för när vi har svenska ryttare som rider ärevarv på de stora tävlingarna – ja, då ger det ringar på vatten även bland ponnyryttare och blivande ryttartalanger. Därför har Agria sedan länge haft som viktigt mål att stödja ridsporten. Ett sätt har varit Agriamiljonen – där en miljon satsas på de insatser som respektive ridsportgren föreslår.
– I vintras fick respektive OS-gren 300 000 kronor för att kunna kvala till OS och förbereda sig inför EM. Dessutom får nu hoppningen ytterligare 100 000 kronor i bonus eftersom det var det lag som presterade bäst, säger Stefan Fur, affärsområdeschef Häst Agria Djurförsäkring.
Rolf-Göran Bengtsson är nu direktkvalificerad till OS, men hur resten av laget ser ut är fortfarande ovisst. Troligtvis kommer då Team Agriaryttaren Angelica Augustsson att vara med i laget. Hon valde dock att inte fullfölja EM-tävlingarna i Madrid eftersom hennes pojkväns mamma hastigt gick bort.
– Angelica storskrällde i februari när hon vann Världscupen i februari. Hon har alltid visat att hon vet vart hon vill – till toppen. Satsningen i Team Agria har handlat om att ge henne de andra verktyg hon behöver – förutom att kunna rida - för att nå dit.
Agrias elitsatsning, den så kallade Agria-miljonen, är en del av ett långsiktigt samarbete mellan Svenska Ridsportförbundet och Agria Djurförsäkring. Sedan 2003 har Agriamiljonen bidragit till att grenarna inom förbundet kunnat utvecklas på elitnivå. I år går Agriamiljonen till de tre olympiska ridsportgrenarna som hoppas kunna kvala till OS i London 2012 på respektive EM i sommar.
– Elitsatsningen är en av flera viktiga delar i vårt engagemang för ridsporten. Ju bättre resultat Sveriges elitryttare gör på tävlingsbanorna, desto mer ökar intresset för ridsporten, säger Stefan Fur på Agria Djurförsäkring som kallar Rolf-Görans underbara seger för en milstolpe i svensk hästsport.
I samarbetet mellan Agria och Ridsportförbundet ingår, förutom elitsatsningar, även tydliga satsningar för bredden. Då handlar det om olika former av aktiviteter som ska stimulera ryttare att utveckla sin ridning och samvaro med hästar.



 


Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Kom ihåg mig?

Trackback